Untitled Document
Anasayfa
Tarihçe
Coğrafi Durumu
Kasabanın Adı
Kasabadan Görüntüler
Ekonomik Hayat
Otobiyografi

ÇAMLIK KASABASI'NDAN HABERLER

Vodafone yeniden kapsama alanında

Göbek mantarı, halkın harçlığı oldu.

DOST SİTELER  

www.camlik.eu

www.camlikkasabasi.com

camlikweb.awardspace.com

ÖNEMLİ SİTELER

Milli Eğitim Bakanlığı

Valilik

Kaymakamlık

Belediye

Bağkur-SSK


KASABANIN ADI

Daha önce ifade ettiğimiz gibi kasaba kurulmadan önce burada bulunan yaylalara göçebe yörükler yaz aylarında  gelip hayvanlarını otlatırlarmış. Rivayete göre yaylaya çıkan göçebe yörükler üç kardeşmiş. Bunların en büyüğü “Meğel”e,ortanca  kardeş “Kirazbükü” ne en küçükleri de “Balatardı”na yurt tutmuşlar.
Osmanlı devleti zamanında bir savaş anında Meğel’de oturan büyük kardeşe üç eşkiya gelmiş. Memlekette savaş olduğu için adamın üç oğlu da cephedeymiş. Eşkiyalar bu yaşlı adamdan gelininin birisini istemişler. Yaşlı adam gelinlerinden birini göndermek zorunda kalmış. Eğer göndermese eşkıyalar hepsini öldürecekmiş. Büyük ve ortanca gelin biz gitmeyiz demiş, en küçük gelin ise akıllı ve zeki imiş. Benim sözümü tutarsanız ben giderim demiş. Onlarda ne istiyorsun? demişler. Küçük gelinde biraz çalı çırpı toplayıp evin yanına getirmelerini istemiş. Küçük gelinin isteği yerine getirilmiş. Küçük gelinde tamamen ağaçtan yapılmış olan küçük bir odada bulunan eşkiyaların yanına girmiş. Eşkiyaların yataklarını hazırlamış. Eşkıyalardan dışarı gidip gelmek için izin istemiş. Eşkıyalar da izin verirler. Küçük gelin bu fırsatı kaçırmadan odanın kapısını kilitler ve çalıları evin etrafına yığar. Bu çalıları ateşler ve tamamen ağaçtan yapılan ev hemen ateş alır ve ev eşkıyalarla beraber yanar .   
İhtiyar adamın bu olayla sabrı taşar. İhtiyar adam Kirazbüküne yerleşen kardeşine gider ve başlarından geçen olayı anlatır. Bu iki kardeşte beraberce balatardına yerleşen en küçük kardeşlerinin yanına giderler. İçinde bulundukları durumu anlatırlar. En büyük kardeş gelin birleşelim dağılmayalım der . Eğer birleşmezsek düşman lokmasına katık olacağız der.    Balatardından atlarla çıkarlar ve “Kozlu”(cevizli) ya gelirler. Burayı  yurt tutmak iterler. Daha sonra Çamgedik” e gelirler . Bir bakarlar ki kasabanın şu anda bulunduğu yeri yurt edinmek için daha müsait bulurlar. Buraya beraberce yerleşirler.     Kasabanın  ismini de dağılmayalım manasında “Dalayman” olarak verirler.
Kasaba 1968 yılında Beyşehir’e bağlanınca son olarak orman bakımından zengin olduğu için “Çamlık” ismini almıştır.
Kasabanın kuruluşundan çok sonra üç kardeşin dışında Antalya ili, Akseki ilçesi Gerişler köyünden Karagözler sülalesi ve Isparta ili Kartozdan  da Dabanlar sülalesi gelip kasabamıza yerleşmişlerdir.

ÇAMLIK KASABASI
Eğitim-Öğretim
Ulaşım
Turizm
Batıl İnanışlar
Mağaralar
Eğlence
iletişim

      Web Master Ramazan ÇAMTEPE                                                                                                         ©2008 Tüm Hakları Saklıdır.