Untitled Document
Anasayfa
Tarihçe
Coğrafi Durumu
Kasabanın Adı
Kasabadan Görüntüler
Ekonomik Hayat
Otobiyografi

ÇAMLIK KASABASI'NDAN HABERLER

Vodafone yeniden kapsama alanında

Göbek mantarı, halkın harçlığı oldu.

DOST SİTELER  

www.camlik.eu

www.camlikkasabasi.com

camlikweb.awardspace.com

ÖNEMLİ SİTELER

Milli Eğitim Bakanlığı

Valilik

Kaymakamlık

Belediye

Bağkur-SSK


KASABAMIZIN TARİHİ

Kasabanın tarihi çok eskiye dayanmaktadır. Çamlık'ın Hitit ve Bizanslılardan bu yana var olduğu tarihi eserlerden ve harabelerden anlaşılmaktadır. Türkler henüz Anadolu'ya yerleşmeden evvel Bizanslılar buraya hakimdi. Suludere mağarasının (halk dilinde Gavur Beşiği) duvarlarındaki resimlerinden anlaşıldığına göre  bu bölgeye Bizanslıların yerleştiği görülmektedir. Bu bölge 704 - 708 yıllarında Emevilerin eline geçmiş daha sonra tekrar Bizanslıların eline geçmiştir. Konya Beyşehir bölgesi 1071 yılından sonra Anadolu Selçuklularının eline geçmiştir. Osmanlı devletinin kurulup genişlemesiyle de, Fatih Sultan Mehmet döneminde bölgeye hakim olunmuştur. Kasabamızın kuruluşu hakkında yazılı bir belge bulunmadığından kuruluş tarihide kesin olarak bilinmemektedir. Kasaba kurulmadan önce Yörükler yaz aylarında buradaki yaylalara gelip hayvanlarını otlatırlar, sonbahar geldiğinde sıcak bölgelere giderlermiş. Kasabanın güneydoğusunda yer ala Yaygedik denile yerde yaklaşık 1330'lu yıllarda bir köy kurulduğu söylenmektedir.
Kasabamızın kuruluşu ise, 1475 - 1480 yılları civarıdır. Kasabanın kuruluşu hakkında bir çok rivayet vardır. Bunların ortak özelliği kasabanın 1400'lü yıllarda kurulmuş olduğudur.
Köyü ilk kuranlar üç kardeştir. Buraya daha sonraları Akseki ve Isparta'dan yeni üyeler gelmiştir. Bu üç kardeş farklı yönlere doğru ilerlemişler; bir tanesi kasabanın doğusundaki Meyel mevkiine, diğeri batı taraftaki Balat mevkiine, bir diğeri ise Kirazbükü mevkiinde yurt tutmuştur. Daha sonra bu üç kardeş kasabanın şuan kurulduğu mevkide birleşmişlerdir. Bu birleşmeyle birlikte yerleşimin adı Dağılmayın - Dağılman - Dalayman şekline gelmiştir.
1925 yılında kasabamızda büyük bir yangın meydana gelmiş, bu yangında köyün tamamına yakını yanmıştır. 110 haneden oluşan köyde yangın sonrası 7 hane sağlam kalır. Halk perişan olur. Yakın köy ve kasabalarda akrabası olanlar onların yanına giderler. Kimsesi olmayanlarda sağlam kalan evlere sığınmışlardır. Uzak köy ve kasabalara gidenlerin bir çoğu geri dönmemiştir.
Kasaba Cumhuriyetin ilk yıllarında Antalya İlinin Alanya ilçesine bağlıydı. Anlaşmazlık konusu olan hudut davasın yüzünden Alanya'dan ayrılarak Konya ilinin Seydişehir ilçesine bağlandı. 1968 yılına kadar Seydişehir ilçesine bağlı kaldı.  Bu tarihteki Seydişehir ile Kasaba arasındaki ulaşım Küpe Dağının geçit vermemesi nedeniyle Beyşehir üzerinden yapılmaktaydı. Yapılan halk oylaması sonucu Seydişehir ilçesinden ayrılıp Beyşehir'e bağlanmıştır. 1968 yılında kasaba Beyşehir'e bağlanınca devlet tarafından kasabamızın ve komşu köylerin ve kasabaların isimlerinde değişiklik yapılmıştır.
Kasabamız çam ormanlarının fazla olması nedeniyle "Çamlık"  ismini almıştır.

ÇAMLIK KASABASI
Eğitim-Öğretim
Ulaşım
Turizm
Batıl İnanışlar
Mağaralar
Eğlence
iletişim

      Web Master Ramazan ÇAMTEPE                                                                                                         ©2008 Tüm Hakları Saklıdır.